Området består overvejende af karrébebyggelse, opført over en periode på mere end hundrede år og i forskelligartet byggestil og skala. Enkelte steder brydes karréstrukturen af markante fritliggende bygninger eller af opløste bygningsforløb.
Området var i 1990'erne indsatsområde for byfornyelse, hvilket har medført et massivt kvalitetsløft i området, både i forhold til nænsomt istandsatte bygninger og fint renoverede gårdrum og små pladsdannelser. Fx ligger der i den høje karré mellem Dybbølgade og Absalonsgade et lille men smukt detaljeret gårdrum, hvor belægning, vand og beplantning danner en homogen helhed.
Th. Grønne nicher i gaderummet og renoverede gårdrum er en stor kvalitet i området.
|
|
|
Ved Fredericiagade er der opført bebyggelse, der ved bygningernes placering, danner små grønne pladser, som giver lys til gaden, men også mulighed for behageligt ophold ud mod gaderummet, og hermed forbedrer byrummets kvalitet.
Området indeholder to af Vestbyens gamle virksomheder - den tidligere Aalborg Margarinefabrik i Fredericiagade og den gamle rugbrødsfabrik i Helgolandsgade - der er ombygget og indrettet til andre formål. Bygningerne har særlig interesse i forhold til ønsket om at bevare kulturhistoriske værdier.
I forhold til bevaring er hovedparten af områdets ejendomme, som det fremgår af retningslinje 5.2.3, vurderet til at være af bevaringsværdi. Derfor skal oprindelige overflader, materialevalg og udformning, ved om- og tilbygninger samt almindelig vedligeholdelse, fastholdes/genskabes.
Der er udarbejdet en facade- og skiltevejledning for Aalborg og Nørresundby Midtby. Her kan der hentes inspiration og vejledning - også i forhold til andre områder. Se "Din facade - byens ansigt".
Der er udarbejdet en vejledning om brug af gågader, torve, pladser og fortove. Her kan der blandt andet hentes inspiration og vejledning om udendørs udstilling. Se "Gader og pladser - til glæde for alle".
|