Remisen er sammen med de øvrige godsbanearealer udpeget som højt prioriteret byomdannelsesområde. Med en fremtidig nedlægning af godsbanesporene frigøres en attrativ færdselsmulighed for fodgængere og cyklister mellem Kærby og Midtbyen. Når en omdannelse bliver konkret skal der laves en helhedsplan for det samlede byomdannelsesområde.
Håndværkerkvarteret er udpeget som gradvist byomdannelsesområde. Det er hensigten, at Håndværkerkvarteret ad åre skal gennemgå en udvikling i retning af virksomheder, som har behov for central beliggenhed og som miljømæssigt passer ind i tæt bymæssig bebyggelse.
Målet er at der i Håndværkerkvarteret sker en udvikling indenfor brancher, som supplerer og udnytter hinandens kompetencer. Et godt eksempel her på er arbejdet med at oprette et Innovationscenter med aktiviteter i relation til Gabriels værdikæde i virksomhedens tidligere Væverihal.
Langs Østre Allé og Sønderbro er det hensigten at understøtte virksomheder, der kan drage nytte af den gode synlighed og tilgængelighed, og som samtidig kan medvirke til at forskønne byoplevelsen langs vejene. Det kan fx være butikker med pladskrævende varegrupper, som prioriterer høj arkitektonisk kvalitet i udformningen af bebyggelser og forarealer. Det er samtidig hensigten at Sønderbro skal styrkes som en grøn indfaldsvej.
Haveforeningen Kildely er på grund af beliggenheden ved Sønderbro udpeget som et ikke varigt kolonihaveområde og kan omdannes til erhverv.
Syd for Gabriel lægges der op til at ændre en del af det tidligere erhvervsareal til boligområde - med mulighed for at bygge et mindre antal boliger.
I omdannelsen af Håndværkerkvarteret lægges der generelt vægt på at styrke de grønne træk i byen og sammenhængen til Eternitgrunden. I den forbindelse spiller både Vestre og Østre Landgrøft - men især Østerå, lergravssøen og det nedlagte banespor - vigtige roller.
Håndværkerkvarteret, Godsbanearealerne og Eternitten er udpeget som et sammenhængende grønt indsatsområde i Hovedstruktur 2005. I den gradvise omdannelsesproces lægges der vægt på at styrke de grønne strukturer og aktivere områdets vandelementer. Østre og Vestre Landgrøfts fremtid som åbne vandløb skal vurderes i sammenhæng med mulighederne for at sikre tilfredsstillende vandkvalitet i grøfterne.
Den gradvise omdannelse af Håndværkerkvarteret er en proces, hvor det er hensigten, at grundejere, borgere og kommune indgår i en aktiv dialog om omdannelsen. Omdannelsen forventes at foregå over en længere årrække.
- Der lægges op til gradvis omdannelse af Håndværkerkvarteret med fokus på det grønne, miljø og æstetik. På et mindre areal syd for Gabriel kan der bygges boliger.
|