Med Kildeparken og de grønne områder syd og sydvest for området udgør bebyggelsen starten på den tætte by.
Området består af randbebyggelsen langs Vesterbro, som rummer en del boliger, og de markante bygningsvolumener syd og vest herfor, som bl.a. rummer liberale erhverv, hotel samt kulturelle formål. Herudover rummer området store parkeringsfaciliteter, både i tilknytning til ovennævnte formål, men også i form af et offentligt parkeringshus.
Mod Vesterbro markerer funkisbebyggelsen sig smukt. Især omkring knudepunktet hvor gaden krydser banelegemet, og hvor bebyggelsen i samspil med bebyggelsen på de modsatte hjørner nærmest danner et cirkelslag. Også bygningen "Fremtiden", Vesterbro 18, er en unik bygning med mange fine detaljer, med et tidstypisk grønt anlæg syd herfor.
"Fremtiden" markerer sig smukt mod Vesterbro.
|
Bag Vesterbros randbebyggelse er det de mere blandede bygningsvolumener, der kendetegner området.
|
Vesterbro er udpeget som kulturmiljø og arkitektonisk indsatsområde, og det er ønsket, at byrummet i dets udformning og facadebearbejdning tilføres kvaliteter, der tilgodeser intentionen om et stedspecifikt byrum.
I forhold til bevaring er hovedparten af områdets ejendomme, som det fremgår af retningslinje 5.2.3, vurderet til at være bevaringsværdige. Derfor skal oprindelige overflader, materialevalg og udformning, ved om- og tilbygninger samt almindelig vedligeholdelse, fastholdes/genskabes.
Der er udarbejdet en facade- og skiltevejledning for Aalborg og Nørresundby Midtby. Her kan der hentes inspiration og vejledning - også i forhold til andre områder. Se "Din facade - byens ansigt".
|