Kommuneplantillæget skal sikre at der er overnsstemmelse mellem kommuneplanrammmen og ønsket om at omdanne en del af et rekreativ område, ved Stenholmsvej i Nørresundby, til mindre boliger i form af tæt/lav bebygelse. Tillægget justere på afgrænsninger og forholder sig til de udlagte retningslinjer i kommuneplanen, som det nye kommuneplantillæg går ind over.
Boligområdet planlæggest til mindre boliger i form af tæt/lav, med udgangspunkt i at huse social udsatte. Boligernes placering er tænkt ud fra et princip om at de sociale boliger skal placeres i Nørresundby i nærhed til bymiljøet, offentlig transport, indkøbsmuligheder og rekreative områder.
Rammeområdet ligger indenfor fuglekollisionslinjen på 13 km. Der forventes at blive planlagt et mindre regnvandsbassiner indenfor rammeområdet. I udformning og størrelse af bassinet indtænkes der tiltag for at hindre fugleophold, dette gøres i dialog med Forsvarsministeriets Ejendomsstyrrelse.
Rammeområdet er en del af den udpeget økologiske forbindelse i kommuneplanen iflg. retningslinje 11.3.8 Økologiske forbindelser.
Kommuneplanen viser at rammeområdet har en årlig risiko for oversvømmelse på under 5%. Der gøres dog opmærksom på at grundvandspejlet ligger 1 meter under terræn.
EU’s naturbeskyttelsesdirektiver, fuglebeskyttelsesdirektivet og habitatdirektivet pålægger EU's medlemslande at bevare en række arter og naturtyper, som er sjældne, truede eller karakteristiske for EU-landene. Det skal ske ved at udpege særlige områder, hvor disse arter og naturtyper er beskyttede. Habitatområderne og fuglebeskyttelsesområderne udgør tilsammen Natura 2000-områderne.
Det er myndighedens ansvar at sikre sig, at der er tilvejebragt tilstrækkelige oplysninger til at afgøre, om planen/projektet kan skade et Natura 2000-område.
Planområdet ligger ikke indenfor Natura 2000.
Det nærmeste Natura 2000-område er nr. 15 Nibe Bredning, Halkær Ådal og Sønderup Ådal, som ligger ca. 3 km vest for lokalplanområdet. Lokalplanens planlægning af boliger vurderes ikke at kunne medføre nye former for forstyrrelser ind i Natura 2000-området, og i kraft af den betydelige afstand til området vurderes lokalplanen hverken i sig selv eller i forbindelse med andre planer og projekter at kunne medføre væsentlige påvirkninger ind i Natura 2000-området.
Bilag IV i EU's habitatdirektiv indeholder en liste over udvalgte dyre- og plantearter, som medlemslandene er forpligtet til generelt at beskytte, både inden for og uden for Natura 2000-områderne. Der er forbud mod opgravning og ødelæggelse af plantearter og mod forstyrrelse af dyrearter og deres yngle- og rasteområder.
Lokalplanområdet ligger inden for udbredelsesområdet for en række arter opført på habitatdirektivets bilag IV.
De eneste arter, som potentielt kan have yngle- eller rasteområde inden for lokalplanområdet, er arter af flagermus. Gamle træer i området kan være rasteområde for flagermus, som også kan benytte den langstrakte plantning som ledelinie.