Området danner overgangen mellem den indre del af Vestbyen og det åbne landskabsrum ud mod Limfjorden.
Op mod Kastetvej er der delvis sluttet randbebyggelse i 2½-4½ etager, bl.a. en del af den tidligere tekstilfabrik, der har særlig interesse i forhold til ønsket om at bevare kulturhistoriske værdier. Yderst mod jernbanen og nærbanestationen ligger den flotte og tidligere navigationsskole i 2½ etage med det særprægede og maritime glastårn. Mod vest trappes randbebyggelsen op i højden, men brydes af en parkeringsplads ved den vestligste, noget lavere, bygning. Bygningen danner sammen med bygningen i Dannebrogsgade et mindre bytorv på hjørnet, som er væsentligt at fastholde.
Fra randbebyggelsen bevæger man sig til et åbent parkeringsrum med adgang til store erhvervs- og kontorbygninger og supermarked.
Pga. den centrale placering i bybilledet lægges der vægt på, at bebyggelserne fremstår som spydspidser, hvad angår god nutidig arkitektur.
Th.ø. den tidligere tekstilfabrik og navigationsskole.
Th.n. Vestbyens lokale dagligvarebutik.
|
|
|
I forhold til bevaring er flere af områdets ejendomme, som det fremgår af retningslinje 5.2.3, vurderet til at være bevaringsværdige. Derfor skal oprindelige overflader, materialevalg og udformning, ved om- og tilbygninger samt almindelig vedligeholdelse, fastholdes/genskabes.
Der er udarbejdet en facade- og skiltevejledning for tætbyområdet i Aalborg og Nørresundby. Her kan der hentes inspiration og vejledning - også i forhold til andre områder. Se "Din facade - byens ansigt".
Der er også udarbejdet en vejledning om brug af gågader, torve, pladser og fortove. Her kan der blandt andet hentes inspiration og vejledning om udendørs udstilling. Se "Gader og pladser - til glæde for alle".
|