En af områdets markante funkisbebyggelser, Enighedslund markerer, i samspil med den grønne byport ved Ansgars Kirken og Kildeparken, overgangen fra forstadsskalaen langs Hobrovej til den tætte by. Herfra består området dels af randbebyggelsen langs Vesterbro og de tilstødende gader, men også af en mere blandet arkitektur og bebyggelsesstruktur, der ligger mellem ovennævnte randbebyggelse og Almenkirkegården.
Enighedslund markerer starten på Vesterbros funkis.
|
Pladsens cirkelslag i kikkerten.
|
Vesterbro er udpeget som kulturmiljø og arkitektonisk indsatsområde. Det er ønsket, at byrummet i dets udformning og facadebearbejdning tilføres kvaliteter, der tilgodeser intentionen om et stedsspecifikt byrum.
Knudepunktet, hvor Vesterbro krydser banelegemet, er defineret og formidlet af funkishusene, der i et cirkelslag danner en plads.
I forhold til bevaring er en stor del af områdets ejendomme, som det fremgår af retningslinje 5.2.3, vurderet til at være af bevaringsværdi. Derfor skal oprindelige overflader, materialevalg og udformning, ved om- og tilbygninger samt almindelig vedligeholdelse, fastholdes/genskabes.
Indgangen til almenkirkegården i Kirkegårdsgade markeres flot af bygningen ved Kirkegårdsgade 3, som er fredet.
Der er udarbejdet en facade- og skiltevejledning for Aalborg og Nørresundby Midtby. Her kan der hentes inspiration og vejledning - også i forhold til andre områder. Se "Din facade - byens ansigt".
Der er udarbejdet en vejledning om brug af gågader, torve, pladser og fortove. Her kan der blandt andet hentes inspiration og vejledning om udendørs udstilling. Se "Gader og pladser - til glæde for alle".
|