Området er beliggende i tæt tilknytning til det store sammenhængende fritids-/instututionsområde i byen og skal via disse områder kobles sammen med de øvrige boligområder i byen.
Der må gerne eksperimenteres med bæredygtige alternativer til parcelhusbyggeri i området, hvilket kan være med til at skabe en større variation i boligtyperne i området.
|
Området ses nederst til venstre i billedet. Ved siden af arealet ligger en nybygget daginstitution og på modsat side af Lundevej er Nibe rideskole.
Eksempel på en anden boform end parcelhusbyggeri, som evt. vil kunne indpasses i området.
|
Områdets hovedanvendelse er boligformål med mulighed for etablering af fælles faciliteter. Der kan etableres tæt/lav eller åben/lav bebyggelse i området.
Der vil kunne etableres service- og erhvervstyper, der vil kunne indpasses i området uden genevirkninger for omgivelserne. Dette skal reguleres nærmere i en lokalplan.
Forud for placering af institutioner med mere end 10 beboere og 4 ansatte samt andre funktioner, som vurderes at kunne medføre betydelig genevirkning for området, skal der gennemføres en lokalplanlægning. Planlægningen skal sikre tilfredsstillende trafikbetjening, miljøforhold mv - samt ikke mindst at berørte parter høres.
|
Området er omkranset af beplantningsbælter og anvendes pt. som hundetræningsbane..
|
I forbindelse med udnyttelsen af området til boliger skal der tages hensyn til at holde en afstand til daginstitutionen mod nord på 50 m.
|
Som det fremgår af den langsigtede byudviklingsplan for byens udvikling kan der på sigt etableres bolig-og/eller erhvervsarealer på området ved varmeværket syd for Hobrovej. Det skal sikres, at støj fra eventuelt nyt erhverv ikke overstiger de maksimale grænser for støj i boligområdet.
Området er placeret op til et nitratfølsomt indvindingsområde samt område med særlige drikkevandsinteresser. Kildepladsen flyttes til en ny boring i Sønderholm Plantage og vil dermed udgå som indvindingsområde. Naboområdet vil fortsat være et område med særlige drikkevandsinteresser og derfor skal tages hensyn til grundvandsinteresserne i den videre planlægning.
Der kan muligvis ved behov etableres regnvandsbassin i området til Lokal Afledning af Regnvand (LAR-løsning).
|
Der opfordres til at afprøve nye bæredygtige bebyggelsesløsninger i området.
|
I forbindelse med en lokalplanlægning af området skal der laves en samlet plan for infrastrukturen i området, så der ikke genereres øget trafik forbi skolen på Lundevej.
Der skal sikres stiforbindelser til de omkringliggende rekreative arealer, så de indgår som en del af det sammenhængende overordnede stinet.
|
Området skal ved lokalplanlægning overføres til byzone.
|
25-04-2016
|
Anvendelse
Boliger (åben-lav/tæt-lav)
Institutioner Rekreative formål Tekniske anlæg
Anvendelsen er specificeret i Bilag A.
Byggemuligheder
Bebyggelsesprocent: Max. 30 for åben-lav og 35 for tæt-lav
Etager: Max. 2
Højde: Max. 8,5 m
Fælles opholdsareal: Min. 10% af områdets areal for åben-lav, 15% for tæt-lav
Miljø
Miljøklasse 1-2, se Bilag A
Grænseværdier for støj fra erhverv, se retningslinje 4.1.3.
Grænseværdier for støj fra veje, se retningslinje 13.3.
Der kan muligvis ved behov etableres LAR-løsning i området (se Byudviklingsplan).
Arkitektur - Byrum og landskab
Der skal sikres udsigtskiler til fjorden og landskabet
En samlet lokalplan for området skal fastlægge principper for disponering af bebyggelser, veje, stier og friarealer
Trafik - Veje og stier
Vejadgang fra Lundevej.
Stiforbindelser skal sikres.
Parkering i overensstemmelse med Bilag F.
Teknisk forsyning
Fjernvarmepligt
Zoneforhold
Landzone
|
Andre planer
|
|