Kalmanparken videreudvikles som et boligområde, hvis primære kvaliteter er beliggenheden på bakken med udsigter vidt omkring og nærheden til det rekreative skov- og bakkelandskab mod syd og øst.
|
Områdets hovedanvendelse er boligformål, åben-lav boliger nord for fordelingsvejen og tæt-lav boliger umiddelbart syd herfor. Længst mod syd ligger der to børnehaver. Det skal der også være plads til fremover.
Der er mulighed for at etablere mindre kultur- og fritidsformål mv. De alternative anvendelser forudsætter dog, at den miljømæssige gene for områdets boliger er minimal.
Den lukkede vejstruktur gør området uegnet til erhvervsformål.
Området anses som fuldt udbygget. Den eksisterende struktur med parcelhusområde og tæt-lav-område skal fastholdes og den grønne karakter bevares.
|
Der kan bygges i op til to etager. Målet er at bebyggelsen medvirker til at understrege beliggenheden på bakken.
|
Målet er, at Kalmanparken i fremtiden skal være omsluttet mod øst og syd af et rekreativt skov- og bakkelandskab.
Mod syd mødes skov og by. Nærheden til skoven kan med fordel videreføres inde i bebyggelsen med en bevidst tilplantning af udearealer.
Bykanten mod øst skal friholdes for beplantning. Her er det det fine udsyn over bakkelandskabet til Oddershøj og Aalborg, der prioriteres.
Der er en fin kontrast mellem de åbne og voluminøse enfamilieshuse mod nord og de intime, socialt orienterede gaderum i tæt-lav bebyggelsen mod syd.
|
Den gående og cyklende færdsel til centrum og skolen foregår via stiforbindelsen til Straussvej eller stisystemet langs Svenstrupvej. Disse forbindelser skal bevares.
Trafikstrukturen i området er indrettet, så boligvejene betjener både biler, cyklister og gående. Derfor er det nødvendigt, at færdsel på boligvejene foregår på de svage trafikanters præmisser. Det betyder også, at man skal være særlig varsom med at placere funktioner i området, som genererer meget biltrafik.
Der er etableret stiforbindelser til bakkelandskabet mod øst - herunder Oddershøj. Disse stier er af stor betydning for de nærrekreative oplevelsesmuligheder.
|
25-05-2020
|
Anvendelse
Boliger (åben-lav/tæt-lav) Kulturelle formål Fritidsformål Institutioner Rekreative formål Tekniske anlæg Grundvandsbeskyttelse
Anvendelsen er specificeret i Bilag A.
Areal til kildeplads for vandindvinding skal sikres.
Byggemuligheder
Bebyggelsesprocent: Max. 30 for åben-lav. Max. 40 for øvrig bebyggelse.
Etager: Max. 2.
Højde: Max. 8,50 m.
Miljø
Arkitektur - Byrum og landskab
Bebyggelse skal mht. højde og placering understrege beliggenheden på bakken.
Beliggenhed i kanten af skov skal understreges ved at prioritere høj træbeplantning langs veje, stier og i haverne.
Variationen mellem de forskellige boligtypers udtryk skal bevares.
Bykant mod øst friholdes for tilplantning.
Udsigt til Oddershøj og bakkelandskabet mod øst skal friholdes for beplantning.
Trafik - Veje og stier
Stiforbindelse til Straussvej, mellem de interne boligveje og til stisystemet langs Svenstrupvej samt rekreative forbindelser mod øst skal bevares. Se illustrationsplan
Boligveje skal indrettes på de svage trafikanters præmisser.
Området skal vejbetjenes fra Svenstrupvej.
Parkering i overensstemmelse med Bilag F.
Zoneforhold
Byzone
|
|
|