Der er foretaget en vurdering af, om planen kan beskadige eller ødelægge yngle- eller rasteområder for arter opført på EU-habitatdirektivets Bilag IV. Lokalplanen ligger inden for udbredelsesområdet for en række arter, opført på habitatdirektivets Bilag IV - herunder flere arter af flagermus. Læhegnene i og ved området kan have funktion som ledelinjer for flagermus. Aalborg Kommune vurderer dog, at der ingen indvirkning er på flagermus såfremt læhegnene bevares, hvilket de gør. Aalborg Kommune vurderer, at det heller ikke vil indebære en beskadigelse eller ødelæggelse af øvrige Bilag IV-arters yngle- eller rasteområder, hvis planen gennemføres.
Kommuneplantillægget er omfattet af Lov om miljøvurdering af planer og programmer og konkrete projekter (VVM). Kommunen har derfor foretaget en screening af kommuneplantillægget og resultatet er, at der skal laves en miljøvurdering og miljørapport, da kommuneplantillægget kan få væsentlige indvirkninger på miljøet.
Miljøvurderingen af kommuneplantillægget 4.055 er foretaget sammen med miljøvurderingen af lokalplan 4-3-105 og kan ses sammen med den digitale plan på Aalborg Kommunes hjemmeside.
Offentlighedsproceduren for miljørapporten er den samme som for forslag til kommuneplantillæg med en høringsperiode på minimum 8 uger. Fristerne offentliggøres på www.aalborgkommuneplan.dk/globalservices/nyheder.
Når offentlighedsperioden er udløbet, behandles indkomne bemærkninger, og miljørapporten suppleres med en "sammenfattende redegørelse". Den sammenfattende redegørelse er et selvstændigt afsnit i miljørapporten, og den bekendtgøres sammen med den endelig godkendte lokalplan og kommuneplantillæg. Efterfølgende skal planens miljømæssige konsekvenser overvåges i overensstemmelse med de krav, der er fastsat i miljørapporten.
|