Området er kendetegnet ved et varierende landskab, hvor topografien, kulturhistoriske spor, skov og plantagebeplantning, læhegn, dyrkning og enkelt spredt bebyggelse giver området karaktertræk, der vil være identitetsgivende for ny bebyggelse og bidrage til kvalitet i området.
Det overordnede greb for udbygningen skal sikre, at nogle af områdets eksisterende landskabelige karaktertræk bibeholdes som et markant grønt sammenhængende areal. Det grønne sammenhængende areal vil fortsat bestå af en sammensætning af forskellige landskabsrum med varierende terræn og beplantninger.
Arealet skal sikre forbindelse fra det eksisterende byområde ud i landskabet, samt koble de nye boligområder op på et større rekreativt aktivitets- og fritidslandskab.
I det grønne sammenhængende areal kan der etableres anlæg, der understøtter anvendelsen til rekreativt formål. Dette kan være i form af udsigtsplateauer, naturlegeplads og bålsteder, landskabskunst, frugtlunde eller lignende.
Nye boligenklaver og boliger skal indpasses med udgangspunkt i det enkelte steds forudsætninger. De enkelte boligenklaver har forskellige forudsætninger for udbygning bl.a. i form af terrænmæssige forhold, solforhold, udsigt, nærhed til eksisterende bebyggelse eller landskab. Det kan blandt andet betyde, at der visse steder er behov for at arbejde med store grunde.
De enkelte boligenklaver kan udbygges med forskellige typologier og boformer, der vil bidrage til en variation i udbygningen af området. I boligområderne kan etableres åben-lav bebyggelse, tæt-lav bebyggelse og etagebebyggelse i op til 2 etager.
Fællesarealer i de enkelte boligenklaver skal bidrage til at skabe sociale, nære landskabsrum for områdets beboere til fællesskaber, ophold, leg, fælleshaver, frugtlunde og lignende.
|